Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czysty - do picia, uszek lub krokietów
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 145
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 89
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 145
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 89
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę seler, cebulę, czosnek obieramy. Buraki kroimy w plastry, marchew, seler, pietruszkę kroimy pól. Jabłka ze skórą kroimy na ćwiartki pozbywamy się gniazd nasiennych. Tak przygotowane owoce i warzywa wkładamy do garnka zalewamy wodą. ( Wody tyle by przykryć składniki). Dodać łyżkę octu, majeranek liść laurowy oraz ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz do minimum i gotować pod przykryciem przez godzinę. Po godzinie wyłączyć dodać sól oraz pieprz. Barszcz wraz z warzywami pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Następnego dnia przecedzamy na sicie i doprawiamy. (Ja dodałam dwa ząbki czosnku, łyżeczkę octu, cukier oraz sól. Doprawiamy wg własnych smaków :))