Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, oryginalne, ,inne
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Zaparzyć boczek w osobnym garnku z wodą z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Boczek odstawić.
W garnku w którym będzie przygotowywany barszcz wlać wodę - około pół garnka, dodać marchew, por, seler, pietruszkę, 2 surowe buraki pokrojone w plastry, suszone grzyby, dusić ok 30 min
Następnie dolać wywar z boczku, wcisnąć czosnek, i buraki kiszone przynajmniej z jednego słoika.Chwilę podusić
Pod koniec gotowania dolać sok z kiszonych buraków z 2 słoików, dodać soli i pieprzu do smaku. Aby barszcz był bardziej intensywny smakowo można dodać kilka buraków kiszonych z drugiego słoika. Mi najbardziej smakuje w wersji bardzo gorącej z pierogami z grzybami lub krokietem. Smacznego