Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały najlepiej smakują chłodniki z młodych warzyw, które mam w swoim przydomowym ogródku.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 18
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23691
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 18
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23691
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
Buraczki ugotować, zalać zimną wodą i obrać. Zetrzeć na dużych oczkach. Maślankę lub jogurt bądź kefir przelać do większego naczynia, dodać śmietankę, wymieszać. Połączyć ze startymi buraczkami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany szczypiorek z koperkiem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przed podaniem mocno schłodzić. Podać z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Udekorować .