Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana popularnej szczawiówki,idealne danie na letnie dni,nam bardzo smakuje.Zrobiłam z samodzielnie urwanego szczawiu.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5064
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 894
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5064
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 894
Składniki
Szczaw przebrać,opłukać i drobno pokroić.W garnku zagotować bulion.Wrzucić do niego szczaw i gotować 2 minuty.Zdjąć z ognia,odstawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo,przestudzić polewając zimną wodą,obrać,pokroić na cząstki.
Dymki posiekać.Ogórki umyć,odciąć kilka plasterków,a resztę pokroić w kostkę.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dołożyć dymkę i ogórki.Wlać kefir i wymieszać.Przyprawić solą.Zupę mocno schłodzić.
Gotowy chłodnik rozlać do talerzy.Do każdej porcji włożyć cząstki jajek i plasterki ogórka.Posypać czerwonym pieprzem.