Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem warto próbować kuchni z innych krajów, bo a nuż okaże się, że coś nam z niej zasmakuje :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Przygotować wywar (ja zrobiłam go z drobiowego grzbietu z dodatkiem liści selera). Na części masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w prążki pora. Następnie zalać wywarem i gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Następnie dodać serek śmietankowy i mieszać, aż zupełnie się rozpuści.
Na końcu dodać śmietanę i zagotować. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle. Zupę podawać z szynką.... Smacznego!