Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej hardcorowa wersja flaków tradycyjnych bo z kurczakiem :) jedzą nawet najbardziej wybredne dzieciaki ;)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2938
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3324
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2938
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3324
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy, w całości gotujemy w garnku na tyle dużym żeby woda go zakryła, ściągamy szumowiny. Gdy kurczak się ugotuje wyciągamy go z wody do ostygnięcia. W miedzy czasie obieramy warzywa i myjemy.
Warzywa trzemy na tarce na grubych oczkach. Gdy kurczak wystygnie obieramy mięso i kroimy je w paski. Następnie wrzucamy pokrojonego kurczaka i starte warzywa do wywaru w którym był gotowany kurczak.
Dodajemy wszystkie przyprawy, jeżeli chodzi o przyprawę do flaków to zależy od smaku jaką kto intensywność lubi, niecałą łyżeczkę gałki muszkatałowej, kucharek i pieprz do smaku i dość sporo majeranku.
Na koniec robimy zasmażkę, margaryna do smażenia plus 3- 4 łyżki mąki pszennej podsmażamy na patelni. Dodajemy do zupy mieszając, zostawiamy na gazie około 5 minut. Gotowe, życzę smacznego :)