Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nie lubiłam, ale od pewnego czasu gotuję i wychodzą naprawdę super. Przepis bardzo łatwy polecam :)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 73
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 121
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 73
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 121
Składniki
Flaki wypłukać, zalać wodą i gotować przez 15 min, odcedzić. Ponownie zalać wodą, gotować 15 min i odcedzić. Przelać wodą ( dobrze wypłukać).
Tak przygotowane flaki zalać bulionem, dodać liść laurowy, angielskie ziele, majeranek, przyprawę do flaków, gałkę muszkatałową i gotować do miękkości flaków.
Cebulę zeszklić na smalcu na złoty kolor, dodać do potrawy. Na tej samej patelni zrobić zasmażkę. Odstawić do wystygnięcia.
Gdy flaczki będą miękkie dodać przecier pomidorowy, zasmażkę, doprawić solą i pieprzem ( z solą uważać, ponieważ bulion z kostki jest słony). Chwilę pogotować. Ja flaczki "zamknęłam" w słoikach, kiedy mam ochotę to je odgrzewam. Życzę smacznego :)