Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 369
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9378
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 40
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 369
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9378
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 40
Składniki
Grzyby myję, osuszam, kroję w paseczki podłużne, dodaję do wywaru, marchew obieram, myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchew łączę z grzybami, zalewa dwiema szklankami wody i gotuję około 30 minut.
Doprawiam imbirem, gałką muszkatołową, pieprzem, papryką ostrą, papryką słodką, zielem angielskim, listkami laurowymi, wlewam maggi i gotuję około 10 minut.
Po tym czasie rozpuszczam masło, mieszam z mąką i hartując dodaję do zupy, wsypuję majeranek i 5 minut gotuję.
Zupa gotowa.