Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsta zupa z brukselką na rosole"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Do dużego garnka wrzuć umyte udko kurczaka. Zalej je zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 15-20 minut. Zdejmij z wierzchu szumowiny.
Włoszczyznę obierz, po czym zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dorzuć do wywaru razem z ziarenkami ziela angielskiego i liściem laurowym.
Po kilku minutach gotowania dodaj brukselkę. Zdejmij z ognia, gdy będzie miękka.
Kurczaka wyjmij, pokrój na małe kawałki i rozłóż do talerzy. Wlej zupę, a do każdej porcji dodaj po łyżce śmietany, pokrojone w kostkę jajka oraz posiekane zioła.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax