Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
400 gram dyni to 132 kcal Pozostałe składniki zupy to woda, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka śmietany, łyżka jogurtu (lub tylko jogurt), natka pietruszki, ząbek czosnku i mały kawałek świeżego imbiru. Można dodać jeszcze pestki dyni i trochę sera z niebieską pleśnią. Spora porcja zupy to około 100 kcal! a w tym pietruszka- wspomaga trawienie (i neutralizuje zapach czosnku:) czosnek- przyspiesza spalanie tłuszczu Imbir- wspomaga przemianę materii dynia- bogata w B-karoten, potas, wapń, fosfor i witamin z grupy B. A do tego wszystkiego jest zupełnie pozbawiona sodu. Wspomaga odchudzanie. Nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości! http://laviesimple.blog.pl/2015/01/19/intensywne-smaki-kremu-z-dyni/
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Składniki
Zupa jest bardzo łatwa do przygotowania. Jest zima więc trudno sięgnąć po świeżą dynię. Na szczęście producenci mrożonek już wypełnili tą pustkę :) Po rozmrożeniu, gotowałam ją kilka minut. Do ugotowanej dyni dodałam przecier pomidorowy, a w między czasie z imbiru, czosnku i pietruszki zrobiłam „pesto”. Połączyłam je ze śmietaną i jogurtem i wszystko razem trafiło do zupy:)