Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna zupa z dyni"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę, pietruszkę oraz dynię obierz, umyj i pokrój w kostkę.
W garnku roztop masło, wrzuć warzywa, smaż 3-4 minuty i zalej je wywarem. Gotuj całość ok. pół godziny, przestudź i połowę zmiksuj.
Dolej krem do zupy, jeszcze raz zagotuj, połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, dopraw imbirem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Gotową zupę dyniową podawaj skropioną oliwą i sowicie posypaną posiekanym koperkiem.
Czas: 50 min, 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV