Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Kiszoną kapustę wypłukać, pokroić. Dodać obrane: marchewkę startą na grubych oczkach, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, żeberka oraz pozostałe warzywa i przyprawy. Całość zalać wodą
Gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny.
Surowy boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć aż cebula będzie miała jasno brązowy kolor. Dodać do kapuśniaku.
Rozpuścić masło, dodać mąkę, całość podsmażyć. Odstawić z ognia na kilka minut, wlać 1 szklankę przegotowanej letniej wody. Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do kapuśniaku, gotować jeszcze przez kilka minut.
Na koniec dodać magii.