Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i mamy „atak” na kiszoną kapustę.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22493
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22493
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 112
Składniki
Żeberka myjemy, kroimy na kawałki i smażymy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojonymi jarzynami i ziemniakami. Następnie oprószamy mąką, chwilę razem smażymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Po kilku minutach dodajemy kaszę i gotujemy 10 min. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans, dodajemy sparzone i obrane ze skóry pomidory pokrojone na kawałki. Całość gotujemy do miękkości kapusty, do smaku doprawiamy, kminkiem, solą i pieprzem.