Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na 4 osoby, 1 porcja: 214kcal, czas przygotowywania: 40 minut, potrawa średnio trudna i tania:P
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2109
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2109
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Składniki
Oczyścić i obrać włoszczyznę, ugotować ją wraz z pomidorami i cebulą. Cieniutko poszatkować kapustę i dusić pod przykryciem, dodając masło i 2 łyżki wody. Tymczasem w oddzielnym naczyniu, ugotować fasolę perłową, wcześniej zalewając ją 2 szklankami zimnej wody. Gdy wszystko będzie miękkie, połączyć wszystkie składniki w następujący sposób: najpierw przecedzić wywar z warzyw do innego garnka, przetrzeć pomidory i cebulę do zupy, potem wrzucić uduszoną kapustę i ugotowaną fasolkę, dolewając wywar z jej gotowania. Posolić do smaku, poprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Przed samym podaniem włożyć do zupy obrane ze skórki i pokrojone w talarki kiełbaski. DOBRA RADA: Można do zupy dodać otarty majeranek - ułatwia trwanie, zwłaszcza gdy wśród składników potrawy znajduje się fasola ;-)