Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna zupa jarzynowa"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20227
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2012
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2725
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20227
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2012
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2725
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokrój w kostkę. Pora potnij w krążki, a cebulę posiekaj.
Na maśle zeszklij cebulę, a po chwili dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem, przypraw solą, pieprzem, dodaj majeranek i listek laurowy.
Gotuj zupę 20 minut, a następnie wyjmij połowę warzyw i przyprawy. Resztę zmiksuj.
Krem zagęść mąką i zabiel śmietaną. Rozlej go do miseczek.
Do każdej porcji włóż ugotowane warzywa i pokrojoną w paski szynkę.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV