Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitny krem szparagowo-brokułowy
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone ziemniaki, chwilę razem smażyć. Zalać bulionem warzywnym, posolić, popieprzyć, gotować 10 minut.
Brokuły podzielić na różyczki, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Gotować kolejne 5 minut.
Gotową zupę zmiksować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Krem można zaprawić śmietaną.