Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa rybna"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Pora oczyścić, umyć, posiekać (zielone liście odrzucić). Ziemniaki i selera obrać, umyć, pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić warzywa i mieszając, przesmażyć na małym ogniu.
Dolać gorący bulion, dorzucić listek laurowy, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 minut, do miękkości warzyw.
Rybę umyć, dodać do rondla, gotować ok. 10 minut. Wyjąć listek laurowy, odłożyć kilka kawałków ryby i zmiksować zupę na gładki krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, zaciągnąć śmietaną. Udekorować kawałkami ryby, papryką i natką.
Zupę podawaj z ziołowymi grzankami. Kromki chleba tostowego pokrój na trójkąty, zrumień na maśle z czosnkiem, posyp siekaną natką.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium