Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , aromatyczny krem z dyni,z dodatkami podkreślającymi smak zupy. Pyszne danie na jesienny sezon.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 144
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 144
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło,dodajemy drobno posiekane cebulę i czosnek,szklimy.
Dodajemy obraną ze skóry i pozbawioną pestek,pokrojoną w kostkę dynię oraz obrane i pokrojone w kawałki ziemniaki.
Zalewamy bulionem jarzynowym,gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.
Miksujemy całość na gładki krem,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Wlewamy śmietankę,zagotowujemy.Podajemy posypując każdą porcję posiekanym szczypiorkiem , serem parmezanem lub żółtym startym na grubej tarce lub grzankami.
Rada:Przepis na pyszne grzanki.Chleb można zostawić wcześniej na talerzyku przykryty ściereczką,aby trochę się podsuszył.Pokroić w kostkę,wsypać do miseczki,polać łyżką roztopionego masła,ulubionymi suszonymi ziołami,solą czosnkową i wymieszać.Podsmażyć na patelni na maśle do momentu,aż będą chrupkie.