Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z popularniejszych polskich zup na wywarze jarzynowym lub mięsnym z kaszą jęczmienną lub ryżem, Można dodać do niej grzyby suszone.
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 21
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 135
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 211
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 21
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 135
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 211
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy kaszę, ziele angielskie, liść laurowy, obraną i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Por myjemy, kroimy w talarki, podsmażamy na maśle. Warzywa i ziemniaki dodajemy do gotującego się bulionu.
Gotujemy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.