Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, gesty i kleisty krupnik na kurzych łapkach z kaszą, taki gotowała moja babcia. Pożywny i rozgrzewający z pajdą wiejskiego chleba, idealny na jesienne chłody .
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 89
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 89
Składniki
Łapki opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą, zagotuj i zbierz szumowiny, warzywa obierz, opłukaj pokrój drobniej, dodaj do garnka, natkę pietruszki pokrój razem z selerem, porem i lubczykiem, również dodaj do krupniku, łącznie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem w ziarenkach, całość gotuj około 15 minut.
Kasze opłukaj dodaj do krupniku, dopraw do smaku solą i pieprzem, całość gotuj do miękkości kaszy.
Krupnik można podać posypany natką pietruszki z pajdą chleba. Smacznego.