Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na zimowe obiady - otworzy się słoik, doda wędlinę, koncentrat, przyprawi do smaku i można jeść. (przepis z dodatku do Poradnika Domowego)
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 815
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 815
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczone z pestek i opłukane strąki papryki pokroić w paski, a obraną cebulę - w plastry. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę, a gdy się zeszkli dodac pomidory i paprykę. Po 10 minutach doprawić solą i cukrem, dusic jeszcze chwilę. Gorące leczo nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Czas pasteryzacji wynosi 30-40 minut (w zalezności od wielkości sloika).