Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka, która oczaruje, aromatyczna, prosta i szybka w przygotowaniu. A jaka sycąca! Świetny pomysł na obiad, szczególnie dla miłośników zup.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 512
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 264
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 512
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 264
Składniki
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebule, podsmażamy, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie solimy. Soczewicę (wcześniej dokładnie przepłukaną), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy pomidory (świeże lub z puszki). Gotujemy zupę na małym ogniu ok. 15-20 minut. Na końcu zupę doprawiamy pieprzem czarnym, solą, pieprzem cayenne, kminem i kolendrą (świeżą tudzież suszoną) Smacznego!