Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarkowa zupa z ziemniakami"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 768
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3041
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3549
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 768
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3041
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3549
Składniki
Czas przygotowania: 35 minut. 1 porcja: 190 kcal. Cena porcji: 2,25 zł
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Włóż do garnka. Zalej bulionem, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 10–15 minut.
W tym czasie pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Grzyby potnij w plasterki i natychmiast skrop je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle.
Dodaj plasterki pieczarek i smaż mieszając, aż ładnie się zrumienią. Odłóż trochę grzybów do dekoracji. Pozostałe wrzuć do ziemniaków. Gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę zmiksuj. Domieszaj śmietanę. Przypraw solą oraz pieprzem i ma jerankiem. Mocno podgrzej. Rozlej do kokilek. Udekoruj bazylią lub miętą.Źródło: Tina