Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna zupa. Po zjedzeniu jednej porcji, to nawet nie bardzo ma się ochotę na drugie danie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 82
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 82
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 48
Składniki
Cebulę i chili drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Imbir zetrzeć na tarce. Wymienione warzywa poddusić w garnku na oleju. Dodać pokrojoną marchewkę i soczewicę. Smażyć jeszcze 1-2 minuty. Wlać 1,5-2 l wody. Dodać pokrojone pozostałe warzywa i kulki szpinaku. Dorzucić przyprawy. Gotować 20-25 minut licząc od chwili, gdy zupa zacznie wrzeć. Po ugotowaniu zmiksować blenderem. Można odłożyć część ugotowanych warzyw do dekoracji.