Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna zupa jogurtowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu wymieszanego ze śmietaną, sokiem z cytryny i doprawionego solą i pieprzem. Paprykę pokrój w cieniutkie paski, a chilli (bez pestek!) w drobną kostkę. Seler pokrój w cienkie plastry.
Ogórek przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w słupki. Posiekaj szczypiorek, chleb pokrój w kostkę i zarumień na maśle na patelni. Zupę wlej do talerzy, dodaj warzywa, zioła, skrop oliwą i podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 220 kcal.Źródło: TV14