Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień zaczyna sezon na zupę dyniową. I robię ją każdego roku. I każdego roku jest ona inna. W tym roku jest z pieczonej ( z własnej działki) dyni piżmowej , papryki i czosnku, z dodatkiem soku z pomarańczy. Mąż jak zawsze zachwyca się i mlaszcze.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20240
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2125
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20240
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2125
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Dynie przekroić , usunąć pestki, podobnie paprykę. Czosnek przeciąć na pół. Warzywa wyłożyć na blachę posmarowaną olejem.
Wstawić do piekarnika i piec w temp. 150 stopni aż dynia będzie miękka . Około 1 godziny.
Zdjąć skórkę z papryki
Wycisnąć czosnek z łusek.
Wydrążyć delikatnie dynię
Z pomarańczy wycisnąć sok.
Wszystkie warzywa i sok przełożyć do garnka i zalać rosołem. Zmiksować.
Upiec grzanki
I podawać zupę posypaną pestkami. Smacznego!!!