Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato............, świeże pomidory z których przyrządzam według mojej córki najlepszą pomidorówkę na świecie. Świeże pomidory, młoda marchewka i wszystko co najlepsze z natury.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso myjemy i wkładamy do garnka. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki wrzucamy do mięsa. Warzywa obieramy, marchewkę kroimy wzdłuż na cztery i wszystko wrzucamy do reszty. Wlewamy wodę żeby wszystko przykryła. Stawiamy na gazie i dusimy do momentu aż pomidory zaczną się rozpadać, a reszta warzyw będzie miękka. Następnie wyjmujemy marchewkę, pietruszkę i seler oraz mięso. Pomidory przeciskamy przez sito lub blendujemy ( ja wybrałam tą drugą opcje wtedy jest bardziej gęsta). Doprawiamy do smaku, solą pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Dodajemy koncentrat ( opcjonalnie w zależności od intensywności smaku pomidorów). Jeżeli jest za kwaśna dodajemy cukier. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wcześniej rozmieszaną w niewielkiej ilości gorącej zupy. Wrzucamy wcześniej ugotowaną marchewkę. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Podajemy z makaronem bądź ryżem w zależności od upodobań.