Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pożywna zupa z młodych buraczków. Można ją przygotować z jajkiem albo z młodymi ziemniakami.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 47
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 47
Składniki
Buraczki razem z liśćmi dokładnie opłukać i drobno pokroić. Drobno pokroić cebulę, posolić i wygnieść, tak aby puściła sok (dzięki temu będzie mniej ostra) Roztopić większość masła w dużym garnku, i wrzucić cebulę. Smażyć aż się zeszkli. Dodać drobno pokrojone korzenie buraków, kiedy się podsmażą dodać pokrojone liście buraków. Posiekać koperek i dodać do garnka. Doprawić wszystko pieprzem i solą. Kiedy buraczki będą prawie miękkie wlać odrobinę wody, tak aby przykryła buraki. Dusić do miękkości. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku. W drugim garnku ugotować w lekko osolonej wodzie młode ziemniaki. Na pozostałym maśle podsmażyć drugą, pokrojoną cebulę i okrasić nią ugotowane ziemniaki.