Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna zupa jarzynowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokrój w kostkę. Pora potnij w krążki, a cebulę posiekaj.
Na maśle zeszklij cebulę, a po chwili dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem, przy praw solą, pieprzem, dodaj majeranek i listek laurowy.
Gotuj zupę 20 minut, a następnie wyjmij połowę warzyw i przyprawy. Resztę zmiksuj. Wymieszaj ze śmie taną i mąką.
Do każdej porcji włóż warzywa i pokrojoną szynkę.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax