Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dziś u was prezentowało się menu obiadowe ? U nas dziś z przewagą głosów zawitał rosół zna skrzydłach indyczych z ziemniakami który moja rodzina właśnie tak uwielbia
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać podzielone na części skrzydła indycze, marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie, suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy podzielony na części. Zagotować i od razu zmniejszyć gaz tak aby wywar tylko pyrkotał , zdjąć powoli powstałe w czasie gotowania szumowiny a następnie podczas gotowania wsypać przyprawę uniwersalną i dodać przekrojony na pół por
Jak już wywar z warzywami gotuje się co najmniej dwie godziny i mięso zaczyna być miękkie wtedy dodać pokrojoną natkę pietruszki chyba że ktoś nie lubi wtedy pominąć i gotować nadal na jak najmniejszym ogniu wtedy rosół będzie klarowny nie mętny, doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną lub solą i tak gotować kolejną godzinę, dodać kostki magii oraz cebulę opaloną. Gdy na wywarze robi się taka jakby skórka a mięso zaczyna się rozpadać dodać jabłko kwaśne przekrojone na pół, chwilę jeszcze pogotować do miękkości jabłka. Wyłączyć gaz i dodać czosnek pokrojony w drobną kostkę
Ugotowany aromatyczny rosół na mięsie indyczym wyszedł bardzo smaczny i klarowny przezroczysty jak łza, podałam go z ziemniakami ugotowanymi osobno jak za czasów mojego dzieciństwa moja rodzina tak uwielbia najbardziej, dodatkiem do podanego rosołu były kawałki mięsa ze skrzydeł indyka gotowane w rosole dodatkowo można dodać świeżej natki pietruszki jeżeli ktoś lubi