Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i przyszedł czas na treściwy rosół z kaczki. Bardziej tłusty od tego tradycyjnego aczkolwiek równie przepyszny.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 271
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 118
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 271
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 118
Składniki
Porcję dokładnie myjemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą. Obraną marchew, pietruszkę seler i pora myjemy wkładamy do kaczki. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu ok. 60 min. Po ty czasie dodajemy pęczek kolendry (pietruszki) i lubczyku. Cebulę opalamy i wrzucamy do wywaru. Po około 2,5 godz gotowania wywar przecedzamy przez sito. Doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem i marchewką.