Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie idealne na jesień czy zimę. Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa frankfurcka to prawdziwy rarytas, którego głównym składnikiem, jak sama nazwa wskazuje, są frankfurterki. Niektórzy dodają parówki, jednak w tym przepisie na zupę znajdziesz kiełbaski. Wypróbuj, a na pewno ci zasmakuje!
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 215
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8472
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 349
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1482
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 151
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 215
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8472
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 349
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1482
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 151
Składniki
Na początku obierz ziemniaki, umyj i pokrój w drobną kosteczkę.
Obierz cebulę i poszatkuj. Na dnie garnka, w którym będziesz gotować zupę, rozpuść smalec i na rozgrzany wrzuć przygotowaną cebulę. Smaż przez chwilę do zezłocenia.
Dosyp mąkę i mieszaj, aby powstała zasmażka. Dodaj jeszcze mieloną paprykę i ponownie wymieszaj.
Następnie zalej wodą i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką, a najlepiej trzepaczką. Gotuj całość przez 10 minut, co jakiś czas dobrze mieszając.
Po tym czasie dorzuć do garnka pokrojone ziemniaki. Ugotuj do miękkości. Posól zupę do smaku i pomieszaj.
Kiełbasę pokrój na drobną kostkę lub cienkie plasterki. Dodaj do zupy i gotuj przez ok. 10-15 minut.
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Dodaj do zupy frankfurckiej. Wsyp też odrobinę majeranku do smaku. Wymieszaj całość i gotuj jeszcze kilka minut. Danie jest już gotowe do podania!