Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rozgrzewająca zupa paprykowa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 613
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 613
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Umyj papryki. Wstaw w naczyniu żaroodopornym do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20 minut. Gdy się upieką, włóż je na chwilę do papierowej lub plastikowej torby, dzięki temu skórka łatwiej zejdzie.
Obierz dokładnie paprykę ze skórki. Przekrój i pozbądź się pestek, pokrój miąższ na kawałki, włóż do wysokiego naczynia i zmiksuj na papkę. Wymieszaj ją z bulionem.
Zagotuj zupę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki albo chilli. Podawaj z posiekaną bazylią i startym żółtym serem.Źródło: Olivia