Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa dania w jednym, idealna zupka na zimne dni. Zupa z kurczakiem, warzywami z dodatkiem zacierek.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1203
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1203
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem, wsypuję jedną łyżkę mąki, mieszam. 2. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przekładam do garnka.
3. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym maśle z oliwą. 4. Selera naciowego kroję drobno, marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, papryki, papryczkę chili oczyszczam z nasion drobno kroję, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa smażę razem z cebulą około 10 minut, następnie wsypuję dwie łyżki mąki, mieszając wlewam stopniowo wodę.
5. Warzywa z sosem przekładam do garnka z kurczakiem, wsypuję zacierki, chili oraz włoskie zioła i gotuję 10 minut.
6. Zupa gotowa. 7. Smacznego.