Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, smacznie i szybko. W ostatnim czasie tyle się mówi o szkodliwym działaniu mięsa, więc czemu nie zastąpić go soczewicą, która jest doskonałym źródłem białka.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Składniki
Przepłukaną soczewicę i warzywa. Całość przerzucić do garnka z ciepłą wodą, dodać majeranek. Gotować przez około 20 minut, do rozgotowania soczewicy.
W czasie gotowania pokroić w małą kosteczkę cebulę. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, po czym podsmażyć na nim cebulę.
Po upływie ok. 20 minut wrzucić do zupy pozostałe przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Gotować jeszcze przez ok. 5 min.
Zupę przelać do miseczek, na wierzchu posypać kukurydzą oraz przyozdobić śmietaną. Smacznego :)