Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z bogactwem warzyw , mięsem i tortellini może być daniem jednogarnkowym.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 299
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1290
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 299
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1290
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać trochę oleju wrzucić czosnek chwilę smażyć , dodać mięso i dalej smażyć. Warzywa obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, dodać liść laurowy, ziele angielskie , rozmaryn, tymianek, dusić 10 minut. Do warzyw dodać podsmażone mięso, zalać 1 litrem gotowanej gorącej wody, doprawić solą , całość gotować 20 minut.
Gdy gotuję się zupa ugotować tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gotującej się zupy dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną , gotować 3 minuty, na koniec doprawić pieprzem i bazylią. Do talerza włożyć porcję tortellini i zalać gorącą zupą.