Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-ostra zupa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22508
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 130
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22508
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 130
Składniki
Dynię obierz ostrym nożem, pokrój na małe kawałki, pestki wyrzuć. Oczyszczoną marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnij.
W garnku roztop masło. Podsmaż na małym ogniu posiekany czosnek i starty na tarce o najmniejszych oczkach imbir.
Po chwili dorzuć pozostałe warzywa, smaż około 5 minut, po czym zalej całość bulionem.
Gotuj zupę 20 minut. Potem zblenduj ją, dopraw przyprawami oraz miodem i podawaj z jogurtem.
?: 45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250Źródło: Super TV