Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sopa de ajo to hiszpańska zupa czosnkowo-paprykowa. Przepis pochodzi z 508. odcinka programu Ewa Gotuje.
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 60
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 425
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1046
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 60
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 425
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1046
Składniki
Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje, wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.
Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia, a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.
Sopa de ajo podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.