Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zupka na chłodne dni
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 160
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 512
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 871
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 160
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 512
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 871
Składniki
Do zimnej wody włożyłam udko kurczaka bez skóry. Kiedy woda się zagotowała, dodałam 2 marchewki pokrojone w plasterki, pietruszkę, pół selera, posiekaną dużą cebulę, posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy, 2 ziela angielskie i osoliłam. 2 pory (białe części) pokroiłam w półtalarki i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Podsmażone pory dodałam do zupy razem z 2 łyżkami kaszy manny. Po około godzinie gotowania dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę. Kiedy ziemniaki były miękkie, dodałam czubatą łyżkę koncentratu pomidorowego i dużo pieprzu. Zabieliłam śmietaną. Do zupy dodałam mięso z ugotowanego kurczaka. Na koniec czas na lane kluski: widelcem rozbełtałam jajko z 2 łyżkami mąki i łyżką wody. Lałam ciasto małym strumieniem na gotującą się zupę. Pogotowałam jeszcze minutę. Gotowe.