Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Składniki
40 minut • 4 porcje • 660 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz ziemniaki i pokrój w grubszą kostkę, a obraną marchewkę w plasterki.
Włóż do garnka umyte skrzydełka, zalej wodą i gotuj, aż powstanie bulion.
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż pokrojone warzywa. Nie za długo, by nie straciły jędrności.
Z bulionu wyjmij skrzydełka, dodaj warzywa i groszek. Całość zagotuj.
Pokrój boczek w paski, podsmaż na patelni, żeby ładnie się zrumienił i zrobił chrupiący. Dodaj go do zupy. Całość gotuj około 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
zupę możesz wzbogacić o smak curry. Dodaj pół łyżeczki. Ta przyprawa też ma działanie rozgrzewające.Źródło: Olivia