Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Kapustę opłukałem , usunąłem zniszczone liście , poszatkowałem. Obrałem marchewkę , pokroiłem w krążki . Zagotowałem bulion , wrzuciłem do niego ziemniaki , liść laurowy , ziele angielskie podgotowałem ok. 20 minut. Po tym czasie dodałem kapustę i gotowałem ok. 20 minut z uchylona pokrywką , żeby pozbyć się intensywnego zapachu wywaru z kapusty. Dodałem marchew , kalarepkę i gotowałem kolejne 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mąkę połączyłem ze śmietaną i kilkoma łyżkami wywaru , po zahartowaniu dodałem do zupy , intensywnie mieszając . Wsypałem groszek. Zupę doprowadziłem do wrzenia , zdjąłem z ognia , przyprawiłem solą , pieprzem , posypałem szczypiorem i koperkiem. Do zupy można podać oddzielnie ugotowane ziemniaki ( u mnie ugotowane w zupie ).