Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa jarzynowa"
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14734
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 338
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14734
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 338
Składniki
Łodygi selera naciowego oczyść, małe listki odłóż do dekoracji. Resztę selera oraz por pokrój na kawałeczki. Obrane marchewki opłucz, potnij w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w niewielką kostkę. Cebulę obierz i grubo posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę, mieszając, zeszklij na niej cebulę. Dołóż pozostałe pokrojone warzywa. Dolej 1 litr wody. Wkrusz kostki bulionowe. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 15 minut.
Po 5 minutach do gotujących się warzyw dodaj zielony groszek (bez wcześniejszego rozmrażania).
Pod koniec gotowania zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj też po sporej szczypcie suszonych ziół. Gotową zupę rozlej do talerzy. Każdą porcję udekoruj odłożonymi wcześniej listkami selera.
30 min • Porcja: 300 kcal • Cena porcji: ok. 1,50 złŹródło: Naj