Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Wszystkie jarzyny obieramy i kroimy w kostkę łącznie z ziemniakami. Wrzucamy do wrzątku, w którym jest kostka rosołowa, gotujemy do miękkości. W solonej wodzie gotujemy jaja. Szczaw przebrać, umyć, pokroić i wrzucić do ugotowanych jarzyn. Po chwili gotowania roztrzepać śmietanę z mąką dodać do zupy. Ugotowane na twardo jaja obieramy i dodajemy bezpośrednio do zupy, bądź na talerze. Życzę smacznego!