Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta ale jakże pyszna zupa. Już nawet Franek Dolas o niej mówił wprawiając w zachwyt francuskich legionistów. Przygotuj ją i też popadnij w zachwyt nad jej smakiem.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1085
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1085
Składniki
Grzyby moczymy ok. 2 godziny 3 - krotnie wymieniając wodę, a następnie kroimy je w paski. Ziemniaki kroimy w kostkę. Kiełbasę wiejską kroimy w plasterki a białą w większe kawałki. Kiełbasę wiejską podsmażamy na patelni.
Wstawiamy ok. 2 litry wody i zagotowujemy dodając ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. W czasie kiedy woda się zagotuje podsmażamy pokrojone grzyby na patelni dodając sól i pieprz. Podsmażone grzyby wkładamy do gotującej się wody. Następnie po ok. 20 minutach dodajemy ziemniaki, kiełbasę wiejską i kiełbasę białą. Wszystko gotujemy ok. 20 min. Na koniec dodajemy zakwas barszczu białego. Po 10 min dodajemy sól i pieprz do smaku i gotowe. Smacznego