Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile gospodarstw domowych tyle przepisów na pomidorówkę. Zimą nie wykorzystujemy do zupy świeżych pomidorów, szklarniowych. Korzystamy z tego co zostało zapakowane do słoików w lecie. Takie polne pomidory, wygrzane na słońcu, pachnące, są najlepsze na zupę.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso umyte włożyć do garnka i zalać ok. 2,5 litra wody. Zacząć gotować. Zdjąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa - marchewki, pietruszkę, selera. Cebulę opalić nad ogniem, albo podpiec na suchej patelni i dodać do rosołu. Dodać łyżeczkę pieprzu czarnego w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu ok 1,5 godziny. Wywar przecedzić. Dodać pomidory ze słoika i koncentrat pomidorowy. Zagotować kilka minut. Dodać bazylię, cukier do smaku i sól do smaku. Dodać zahartowaną śmietanę. Jajko wybić do miseczki i rozbełtać. Dodawać stopniowo mąkę pszenna i zagniatać ciasto. Powinno być dość twarde. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Lekko obsuszyć kluseczki i ugotować w osolonej wodzie. Pomidorówkę podawać z kluseczkami i kawałkiem mięsa. Smacznego.