Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i mieszam z solą oraz dwiema łyżkami mąki pszennej. Następnie dodaję do cebuli i czosnku
3. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę i zalewam wodą, gotuję z dodatkiem soli. 4. Warzywa marchew, pietruszkę oraz selera obieram, myję i kroję. Marchew oraz pietruszkę w słupki a selera w kostkę. Warzywa przesmażam na oleju i dodaję do ziemniaków.
5. Pod koniec gotowania warzyw tzn. jak warzywa są już prawie miękkie dodaję umyte, obrane z nasion i pokrojone w paseczki drobne papryki.
6. Następnie warzywa łączę z mięsem i wlewamy pomidory w puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiam papryką słodką, chili, ewentualnie solą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Chwilkę gotuję zagęszczam zupę mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Dwie minutki gotuję.
7. Zupa gotowa. 8. Smacznego.