Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa bułgarska"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4776
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4776
Składniki
Fasolę namocz, a następnie ugotuj. Dodaj pokrojoną w kostkę pietruszkę, seler i marchewkę. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.
Cebulę posiekaj i zeszklij na gorącym oleju. Smażąc, dosyp mąkę i zamieszaj.
Rozprowadź zasmażkę z częścią wywaru, a następnie dodaj do zupy wraz z koncentratem pomidorowym, pokrojoną w kostkę papryką i czuszką.
Dopraw całość przyprawami oraz ziołami. Zupę dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj z pieczywem.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV