Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta węgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 21
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 21
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.