Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa czosnkowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Nieobrane ząbki czosnku ułóż w formie, polej oliwą, oprósz solą i pieprzem. Przykryj, piecz 40 minut w 180°C. Ostudź. Wyjmij z łupin.
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w bulionie. Cebulę obierz, pokrój w piórka, zeszklij na maśle. Dodaj upieczony czosnek i obrane ząbki czosnku, wsyp tymianek, smaż 5 min.
Przełóż do bulionu z ziemniakami, gotuj 15-20 min. Zmiksuj, przypraw maggi, solą i pieprzem. Ser wsyp do talerzy, zalej zupą.Źródło: Chwila dla Ciebie