Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz. Ząbki czosnku posiekaj, a cebulę potnij w cienkie plasterki. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Zalej bulionem. Wrzuć listki laurowe oraz ziarenka pieprzu. Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia.
Na gorący bulion wrzuć fasolkę (bez rozmrażania). Gotuj ją około 10 minut. Na około 4 minuty przed końcem dołóż zielony groszek. w Pomidory lekko rozgnieć widelcem. Dodaj je do zupy. Całość gotuj 7–10 minut.
Pod koniec gotowania zupę ponownie przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zupę podawaj np. z grzankami czosnkowymi albo kromką razowego chleba. Udekoruj według uznania.Źródło: Naj